Rutes urbanes per Ripoll
Camina i passeja!

Camí de Ronda, la muralla del coneixement.

Passeig per l’exterior de les muralles que encerclaven el clos monàstic i la vila de Ripoll que, amb diferents modificacions va restar dempeus fins al final de la 1a guerra carlina (1833-39).
Ripoll quedà en aquells moments com un enorme solar enrunat, sobre el que més tard es bastí el Ripoll modern. Per fer el recorregut s’ha pres com a model la maqueta existent al Museu Etnogràfic de Ripoll feta sobre les referències existents del segle XVII.

Veure ruta

Edificis d’interes històric i arquitèctonic

Un passeig per la història. Del romànic al modernisme. Petit recorregut a peu pel centre de la població.
Punt de partida: Oficina de turisme

Veure ruta

Ruta històrica. Cinc segles forjant Ripoll.

Cinc segles forjant Ripoll és el nom d’una visita que pots realitzar al barri vell de Ripoll. Tens la possibilitat de buscar onze punts significatius de la vila vella, i descobrir tot caminant el pas dels anys. Tota la informació la trobaràs als panells informatius.

Veure ruta

Ruta de les fonts de Ripoll.

L’aigua ha jugat un paper molt rellevant en el dia a dia dels ripollesos. Bona prova n’és que està present en l’escut de la vila, que aquesta està situada entre dos rius, o bé que va ser l’element dinamitzador de l’economia local durant molts segles. Actualment, encara és possible passejar-se per la majoria de les fonts.

Veure ruta

Circuït urbà d’orientació per Ripoll

El circuït urbà d’orientació que us proposem us farà descobrir els indrets més representatius de Ripoll d’una manera amena i divertida. És apte per a totes les edats i tots els nivells.

Veure circuït

Una Aventura en Família

Us proposem una aventura perquè els més petits i no tan petits puguin gaudir d’un circuit fàcil per a descobrir indrets insòlits de Ripoll d’una manera amena i divertida.

Veure circuït

L’enigma de Ripoll

Us proposem una aventura perquè els més petits i no tan petits puguin gaudir d’un circuit fàcil per a descobrir les fonts de Ripoll d’una manera amena i divertida.

Veure circuït

Joc de cartes de l’encanteri

Pots venir a buscar el teu joc de cartes a l’Oficina de Turisme.