Rutes a peu pels voltants de Ripoll
Camina i passeja!

Els 4 miradors de Ripoll

Quatre rutes diferents als 4 miradors de Ripoll, per conèixer l’entorn natural de la vila i gaudir del nucli urbà des dels quatre cims que l’envolten.
Senyalització: SL (marques blanques i verdes) i pals indicadors.

De Ripoll a Vallfogona de Ripollès

Punt de sortida: capella modernista de Sant Miquel de la Roqueta
Dificultat: mitjana
Desnivell: 200 metres, aprox.
Recorregut: 11,5 Km d’anada
Temps aproximat: 3-4 hores
Senyalització: PR-C 59-1(marques blanques i grogues)

Seguir ruta

Sender GR-1

Aquest sender de gran recorregut, que travessa el territori català des d’Empúries fins al pont de Montanyana, passa per la nostra vila.
Si seguim el camí en direcció a l’església de Vallespirans, trobarem els molins de Vilardell, on hi ha unes basses per banyar-se a l’estiu.
Senyalització: GR (marques blanques i vermelles)

Seguir ruta

Llaés

Sobre un turó trobem el castell de Llaés. Actualment el castell és propietat privada i l’església és a l’interior de la muralla que envolta les dues edificacions. Molt a prop del castell, a uns 800 metres a peu, hi ha el panteó, un monument construït en memòria dels setanta-quatre carrabiners i un oficial afusellats en mans dels carlins.

Seguir ruta

Ruta del Ferro i del Carbó

Forma part de la xarxa de Vies Verdes, és ideal per fer-la a peu o en bicicleta. Segueix el traçat de l’antiga línia de tren: Ripoll – Sant Joan de les Abadesses (Toralles).
Dificultat: baixa
Desnivell: 100 metres, aproximadament
Recorregut: 12 quilòmetres (pavimentat)
Equipaments: zona d’estiraments, papereres, seients, fonts, restaurants i bars al llarg del recorregut.

Seguir ruta

Camins del Bisbe i Abat Oliba

Ningú pot afirmar amb rotunditat quan es forma un país, però sí que es poden reconèixer èpoques que van forjant la personalitat d’un territori. Un d’aquests períodes es representa en el Romànic. Les comarques d’Osona, el Bages, el Ripollès i el Conflent són la mostra més fidedigna d’aquest vast patrimoni, gràcies a la figura rellevant del bisbe i abat Oliba, que durant el s.XI va fer possible, a través dels seus viatges, l’arribada de nous corrents i idees al territori català.
Us convidem a caminar per casa nostra, pels Camins del Bisbe i Abat Oliba.

Seguir ruta