Rutes a peu per Ripoll
Camina i passeja pels voltants de Ripoll

Els 4 miradors de Ripoll

Aquestes rutes, senyalitzades com a senders locals (marques blanques i verdes) i amb pals indicadors. Per conèixer l’entorn natural de la vila i gaudir del nucli urbà des dels quatre cims que l’envolten.

Veure rutes

De Ripoll a Vallfogona de Ripollès

Punt de sortida: capella modernista de Sant Miquel de la Roqueta
Dificultat: mitjana
Desnivell: 200 metres, aprox.
Recorregut: 11,5 Km d’anada
Temps aproximat: 3-4 hores
Senyalització: PR-C 59-1(marques blanques i grogues)

Veure ruta

Sender GR-1

Aquest sender de gran recorregut, que travessa el territori català des d’Empúries fins al pont de Montanyana, passa per la nostra vila.
Si seguim el camí en direcció a l’església de Vallespirans, trobarem els molins de Vilardell, on hi ha unes basses per banyar-se a l’estiu.
Senyalització: GR (marques blanques i vermelles)

Veure ruta

Llaés

Sobre un turó trobem el castell de Llaés. Actualment el castell és propietat privada i l’església és a l’interior de la muralla que envolta les dues edificacions. Molt a prop del castell, a uns 800 metres a peu, hi ha el panteó, un monument construït en memòria dels setanta-quatre carrabiners i un oficial afusellats en mans dels carlins.

Veure ruta

Ruta del Ferro i del Carbó

Forma part de la xarxa de Vies Verdes, és ideal per fer-la a peu o en bicicleta. Segueix el traçat de l’antiga línia de tren: Ripoll – Sant Joan de les Abadesses (Toralles).
Dificultat: baixa
Desnivell: 100 metres, aproximadament
Recorregut: 12 quilòmetres (pavimentat)
Equipaments: zona d’estiraments, papereres, seients, fonts, restaurants i bars al llarg del recorregut.

Veure ruta

Camins del Bisbe i Abat Oliba

Ningú pot afirmar amb rotunditat quan es forma un país, però sí que es poden reconèixer èpoques que van forjant la personalitat d’un territori. Un d’aquests períodes es representa en el Romànic. Les comarques d’Osona, el Bages, el Ripollès i el Conflent són la mostra més fidedigna d’aquest vast patrimoni, gràcies a la figura rellevant del bisbe i abat Oliba, que durant el s.XI va fer possible, a través dels seus viatges, l’arribada de nous corrents i idees al territori català.
Us convidem a caminar per casa nostra, pels Camins del Bisbe i Abat Oliba.

Veure ruta

Camí de Ronda, la muralla del coneixement.

Passeig per l’exterior de les muralles que encerclaven el clos monàstic i la vila de Ripoll que, amb diferents modificacions va restar dempeus fins al final de la 1a guerra carlina (1833-39).
Ripoll quedà en aquells moments com un enorme solar enrunat, sobre el que més tard es bastí el Ripoll modern. Per fer el recorregut s’ha pres com a model la maqueta existent al Museu Etnogràfic de Ripoll feta sobre les referències existents del segle XVII.

Veure ruta

Edificis d’interes històric i arquitèctonic

Un passeig per la història. Del romànic al modernisme. Petit recorregut a peu pel centre de la població.
Punt de partida: Oficina de turisme

Veure ruta

Ruta històrica. Cinc segles forjant Ripoll.

Cinc segles forjant Ripoll és el nom d’una visita que pots realitzar al barri vell de Ripoll. Tens la possibilitat de buscar onze punts significatius de la vila vella, i descobrir tot caminant el pas dels anys. Tota la informació la trobaràs als panells informatius.

Veure ruta